Apa bahan Biodegradable?

Definisi bioplastik: yen plastik adhedhasar bio, tegese uga bioplastik, biodegradable, utawa kalorone. Basis bio nuduhake manawa produk (bagean) asale saka biomassa (tanduran). Bioplastik asale saka jagung, tebu utawa selulosa. Biodegradasi bioplastik gumantung saka struktur kimia. Contone, adhedhasar 100% bio, bioplastik ora mesthi bisa dibiodegradasi.
Plastik biodegradable yaiku plastik sing bisa diurai kanthi tumindak organisme urip, biasane mikroba, dadi banyu, karbon dioksida, lan biomassa. Plastik biodegradable umume diproduksi nganggo bahan baku sing bisa dianyari, mikro-organisme, petrokimia, utawa kombinasi kabeh telu.
Nalika tembung "bioplastic" lan "plastik biodegradable" padha, tembung kasebut ora sinonim. Ora kabeh bioplastik bisa biodegradable.
Biodegradasi minangka proses kimia sing mikroorganisme sing kasedhiya ing lingkungan kasebut ngowahi zat dadi bahan alami kayata banyu, karbon dioksida lan kompos (tanpa aditif buatan). Proses biodegradasi gumantung karo kahanan lingkungan sekitar (kayata lokasi utawa suhu), materi lan aplikasi.
Klasifikasi bioplastik


Klasifikasi bioplastik

Pangembangan bioplastik saiki
Polimer energi sing bisa dianyari bisa dipérang dadi polimer pati, asam polilaktik (PLA) polimer sel-sel poliidroxyalkanoates (PHA).

Output bioplastik global bakal 2,11 yuta ton ing taun 2019 lan 2,43 yuta ton ing taun 2024, sing samesthine bakal nambah sithik. Dibandhingake karo output global luwih saka 359 yuta saben taun / ton plastik, isih kalebu proporsi cilik. Kemasan plastik sing padha (kaku lan fleksibel) ndominasi kapasitas produksi bioplastik global, kanthi luwih saka setengah (53%) ing kabeh pasar bioplastik taun kepungkur.

Gagasan polimer adhedhasar bio yaiku ngganti karbon fosil kanthi sumber daya terbarukan lan ramah lingkungan (gula ing tanduran), kanthi tembung liya, kanggo ngasilake polimer saka sumber daya alam sing bisa dianyari, lan kanthi cepet dekomposisi bungkus lan bali menyang alam.

Bahan Biodegradable sing kita (Wuhu Radar Plastik Company Limited) produk manufaktur karo
Kita nggunakake PLA lan PBAT minangka bahan utama kanggo produk biodegradable. Kaya
1, bungkus cling PLA, film PLA Stretch, film kemasan PLA;
2, kanthong PLA (kantong kotang segawon sing bisa dibuyarake, tas sampah sing bisa dibuyarake), yaiku PLA + PBAT;
3, jerami PLA, Sedotan ngombe PLA sing bisa dibiji.
Produk kita kabeh bisa 100 biodegradable, yaiku EN13432, ASTM D6400, BPI, FDA, sing disetujoni.


Wektu kiriman: Dec-19-2020